Ihr Chalet Spezialist in Österreich

Veelgestelde vragen

Allgemeines

Waarom boeken bij ChaletsPlus?

ChaletsPlus staat voor een persoonlijke en klantgerichte service. Ons team heeft veel kennis van Oostenrijk in het algemeen en van ons unieke aanbod vakantiewoningen in het bijzonder. Onze vakantiewoningen zijn bovendien met zorg voor u geselecteerd en zijn stuk voor stuk van hoogwaardige kwaliteit. We werken veel met lokale expertise, zodat wij u een onbezorgde vakantie kunnen bezorgen. Tot slot kunt u bij ons veilig en vertrouwd boeken.

Kan ik geregeld informatie van ChaletsPlus ontvangen?

U kunt zich gratis aanmelden voor onze nieuwsbrief. Zo ontvangt u als eerste het laatste nieuws per e-mail. Ook kunt u ons volgen op Facebook en Instagram.

Is ChaletsPlus betrouwbaar en is mijn geld veilig?

Ja, ChaletsPlus is lid van SGR en hanteert de SGR voorwaarden (lid nr 2731). SGR staat garant voor uw reis. Daarnaast zijn wij ook lid van de thuiswinkel organisatie Thuiswinkel.org. ChaletsPlus verhuurt al sinds 1996 vakantiewoningen in Oostenrijk en wordt door haar klanten gemiddeld met een 8.8 gewaardeerd. Lees meer over ChaletsPlus.

Stornieren

Wat moet ik betalen als ik annuleer?

Aan een annulering zijn mogelijk kosten verbonden. In artikel 4 van de Huurovereenkomst met de verhuurder van de vakantiewoning kunt u alle voorwaarden en mogelijke kosten bij een annulering terug vinden.
Heeft u een annuleringsverzekering via ons afgesloten en annuleert u de boeking met een voor de verzekering geldige reden? Dan kunnen de kosten mogelijk via de verzekering teruggevorderd worden. De voorwaarden van de annuleringsverzekering vindt u onder Annuleringsverzekering.

Hoe kan ik mijn boeking annuleren?

Bent u door omstandigheden genoodzaakt uw boeking te annuleren, dan verzoeken wij u om dit per e-mail door te geven aan info@chaletsplus.nl. Graag uw reserveringsnummer en klantnummer vermelden. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen via +31 (0)182 546524.

Binnen welke termijn kan ik mijn reservering kosteloos annuleren?

Binnen 7 dagen na de boekingsdatum kunt u kosteloos annuleren. Deze 7 dagen is een uitzondering op de Algemene Voorwaarden van Thuiswinkel.org. Het herroepingsrecht in deze voorwaarden bedraagt immers 14 dagen, maar is niet van toepassing op ChaletsPlus omdat wij diensten aanbieden bestaande uit de terbeschikkingstelling van accommodatie op een bepaalde datum. Deze diensten mogen volgens de wet worden uitgesloten van het herroepingsrecht.

U dient uw annulering via e-mail ( info@chaletsplus.nl ) aan ChaletsPlus door te geven o.v.v. uw reserveringsnummer. Indien van toepassing maken wij het reeds aan ChaletsPlus betaalde bedrag binnen 7 werkdagen terug naar u over.

Buchen

Wat is volgens ChaletsPlus de definitie van "aan de piste/lift"?


Als u met uw zoekopdracht de voorkeur aangeeft "aan de piste" dan gaan wij ervan uit dat de skipiste en/of de skilift binnen maximaal ca. 250 meter bereikbaar is.

Wat is de procedure als ik een online boeking gemaakt heb?

Als u via internet een boeking heeft gemaakt ontvangt u direct een automatische aanvraag via e-mail. Uw aanvraag wordt in ons reserveringssysteem geverifieerd waarna u binnen 24 uur (of de eerst volgende werkdag) een bevestiging ontvangt via e-mail met aansluitend de reserveringsbevestiging/factuur. Meer informatie over online boeken.

Wanneer wordt de reisinformatie naar mij toegestuurd?

De reisinformatie met de gegevens over de vakantiewoning en het sleuteladres ontvangt u na betaling uiterlijk 10 dagen voor vertrek per e-mail. Indien u skipassen besteld heeft krijgt u alles per post thuis gestuurd.

Waarom is er bij een vakantiewoning geen klantbeoordeling aanwezig?

In de meeste gevallen betreft het een nieuwe vakantiewoning.

Kan ik skipassen bijboeken?

Het is helaas niet mogelijk om vooraf bij ons skipassen te boeken voor de Zillertal Arena. Wel kunt u vooraf online skipassen bijboeken, klik hier voor meer informatie.

Kan ik skihuur bijboeken?

Via ChaletsPlus krijgt u 10% korting op de huur van ski- of snowboardmateriaal! klik hier voor meer informatie of om direct je materiaal te reserveren.

Kan ik een optie nemen?

Op vrijwel alle vakantiewoningen kunt u een optie krijgen van 4 dagen (96 uur). U kunt de optie zelf online regelen of telefonisch aan ons doorgeven. U kunt maximaal 2 vakantiewoningen in optie zetten. Deze optie blijft 96 uur staan en kunt u daarna omzetten in een definitieve boeking. Na 96 uur vervalt de optie automatisch.
Als de door u geplande aankomst korter dan twee weken voor vertrek ligt, kunnen wij helaas geen opties plaatsen.

Kan ik bij ChaletsPlus een rolstoelvriendelijke vakantiewoning boeken?

ChaletsPlus heeft een ruim aanbod vakantiewoningen in diverse vakantie regio’s in Oostenrijk. Wij kennen de omgeving en alle vakantiewoningen zijn/worden door ons persoonlijk bezocht en bekeken. Indien u op zoek bent naar een rolstoel vriendelijke vakantiewoning adviseren wij u daarom contact met ons op te nemen. Wij kunnen u dan voorzien van een advies op maat.

Ik wil graag een vakantiewoning huren voor meer of minder dan 8 dagen, kan dit?

Ja dat is mogelijk, afhankelijk van het seizoen. In de lente, zomer en herfst kunt u bij ons afwijkende periodes boeken met een minimumverblijf van 3 nachten. Voor het winterseizoen is de aankomst- en vertrekdag over het algemeen op een zaterdag en in sommige gevallen ook zondag. Via de zoekfunctie ziet u onze mogelijkheden. Bent u geïnteresseerd in een afwijkende periode dan kunt u ook altijd contact met ons opnemen.

Hoe geef ik later een wijziging voor mijn boeking door?

Het doorgeven van wijzigingen m.b.t. een boeking kunt u via Mijn ChaletsPlus doorgeven. Er kunnen wijzigingskosten á € 40 berekend worden.

Ihr Aufenthalt

Wat doe ik als ik een klacht heb over de vakantie woning?

Indien u een klacht heeft over uw vakantiewoning verzoeken we u dit z.s.m. na aankomst in Oostenrijk te melden bij de receptie ter plaatse. Lees hier over de klachtenprocedure.

Wat voor koffiezetapparaat is er in de vakantiewoning aanwezig?

Al onze vakantiewoningen hebben standaard een filterkoffiezetapparaat. Indien er ook een Senseo of Nespresso machine aanwezig is, staat dit vermeld in de beschrijving op onze website.